DodatkiJesieńLatoWiosnaZima Harissa przez Elusia 24 lipca 2018 napisany przez Elusia 24 lipca 2018 Harissa jest wspaniałym sosem do wszelkich warzyw. Jej smak podkreśla wyjątkowość każdego dania- polecam 🙂 SKŁADNIKI: 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka kuminu rzymskiego w ziarnach, 1 łyżeczka kolendry w ziarnach pół łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki chilli, 6 łyżek oliwy 3 łyżki cytryny 1 łyżeczka papryki wędzonej 2 łyżki przecieru pomidorowego WYKONANIE: Nasiona kuminu i kolendry upraż na patelni ciągle mieszając, aż będą przyjemnie pachnieć, utrzyj w moździerzu, czosnek utrzyj w makutrze z solą, dodaj cytrynę, nasiona kuminu i kolendry, paprykę wędzoną i chilli oraz oliwę i przecier pomidorowy. Wymieszaj. Możesz przyprawę zalać oliwą, tak aby była nią przykryta i przechowywać w lodówce nawet miesiąc. SMACZNEGO:) Wydrukuj Przepis 0 komentarz 0 FacebookTwitterPinterestEmail Elusia poprzedni post Pieczona kolorowa marchewka i fasolka szparagowa z harissą następny post Pomidory faszerowane czarnym ryżem zobacz moje inne przepisy Pieczone bataty z cynamonem i czerwoną pomarańczą 10 marca 2022 Buraki z jarmużem w kokosowym mleku 1 stycznia 2022 Ukochaj siebie 25 maja 2021 Zmiana-metamorfoza 18 maja 2021 WARSZTATY 18 stycznia 2020 zostaw komentarz Cancel Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Δ