Home Dodatki Zpiekane buraczki z żurawiną i czerwoną cebulą

Zpiekane buraczki z żurawiną i czerwoną cebulą

przez Elusia

Warto upiec buraczki w nadmiarze i przechowywać w lodówce, zawsze przydadzą się w kryzysie, gdy brakuje czasu na przygotowanie posiłku. Piekę je w garze glinianym, zachowują wspaniały aromat, są wilgotne a zarazem pysznie upieczone. Dziś smakowity dodatek z konfiturą z żurawiny, na którą przepis znajdziecie TU.

SKŁADNIKI:

4 nieduże buraczki upieczone i obrane ze skórki

3 łyżeczki konfitury z żurawiny

2 nieduże cebule czerwone

3 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz do smaku

szczypta otartej gałki muszkatołowej

1 jabłko


WYKONANIE:

Rozgrzej oliwę i uduś na niej pokrojoną w piórka cebulę.

Buraczki i jabłko utrzyj na tartce o dużych oczkach .

Dodaj buraczki z jabłkiem do cebuli i jeszcze chwilę podsmaż.

Dodaj pozostałe składniki, wymieszaj i odstaw na chwilę w celu przegryzienia się potrawy.

SMACZNEGO 🙂

 

 

 

zobacz moje inne przepisy

zostaw komentarz

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress