Home Dodatki Czerwona cebula piklowana

Czerwona cebula piklowana

przez Elusia

Witajcie 🙂 Dziś przepis na błyskawiczne cebulki marynowane,  które bajecznie zmieniają kolor pod wpływem jabłkowego octu i są wspaniałym kolorowym dodatkiem,  wyostrzającym smak potraw. A TUTAJ znajdziecie wiadomości o wiosennym przebudzeniu  wg TMC 🙂  Wiosna,  wiosna, ach to ty 😀

SKŁADNIKI:


10 małych cebul czerwonych

3 gwiazdki anyżu

2 płaskie łyżeczki miodu

1 łyżeczka kolendry

1/2 łyżeczka kolorowego pieprzu

1 łyżeczka soli

1 szklanka octu jabłkowego

1 szklanka wody


WYKONANIE:


Wszystkie składniki oprócz cebuli wymieszaj i zagotuj w garnuszku

Cebulę obierz, pokrój w plastry i gorącą marynatą  zalej w słoiczku. Gdy wystygnie, jest gotowa do spożycia.

Cebulki dodawaj np. do sałatek  ( np. przepis TU), marynata jest świetna jako dodatek do sałatkowych winegretów)

SMACZNEGO  🙂

zobacz moje inne przepisy

zostaw komentarz

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress